Shell beëindigt contract met Odfjell

 In Finance

Amsterdam – Shell heeft het contract met familiebedrijf Odfjell opgezegd. “Odfjell kon niet meer aan zijn contractuele verplichtingen voldoen”, zegt Shell-woordvoerder Wim van de Wiel.

Tankopslagbedrijf Odfjell zorgde voor de opslag en overslag van de olieproducten van Shell. “Het bedrijf heeft bijna 300 tanks waarvan we er veel te weinig konden gebruiken”, aldus Van de Wiel. Shell dacht hierdoor dat het Noorse familiebedrijf niet langer haar taak kon volbrengen en berichtte Odfjell hier 1 augustus over. Het tankopslagbedrijf kreeg een maand de tijd om alsnog aan haar verplichtingen te voldoen.“Er is nu geen reden om aan te nemen dat er op korte termijn een verbetering in de prestatie en het contract optreedt”, zegt Shell in de verklaring van afgelopen dinsdag, waarna het olieconcern het contract met Odfjell verbrak.

Veiligheidsincidenten
Het Noorse Odfjell worstelde in juli met grote problemen door een reeks veiligheidsincidenten. “Het bedrijf wilde daarom inspecties uitvoeren om vervolgens verbeteringen door te voeren, maar dat is niet gelukt”, zegt Van de Wiel. Door de incidenten werd het tankopslagbedrijf bijna helemaal stilgelegd, in overleg met onder andere Milieudienst Rijnmond. Van de 283 tanks die op het terrein van Odfjell staan, zijn inmiddels 39 tanks weer in gebruik genomen.

Alternatief
Shell heeft inmiddels al een andere plek gevonden om haar olieproducten op te slaan. Van de Wiel: “We hebben in de regio ARA  – Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen – gekeken en zijn daar tot een alternatief gekomen.” Welk alternatief dat is daar kan de woordvoerder nog geen uitspraken over doen.


Recommended Posts