Sigarenfamilie Wintermans neemt techbedrijf over

Eindhoven – Uitbreiding van het imperium van de familie Wintermans: familiezaak Agio neemt namelijk high-tech machinebouwer NTS-Group over.

Familiebedrijf Agio, bekend van de sigaren, heeft een aandelenbelang van 50 procent genomen in NTS Group, leverancier van onder andere lasers en optische systemen. De familie is voornemens om op termijn het technologiebedrijf in zijn geheel over te nemen. Precieze bedragen die met de investering gemoeid zijn, werden niet bekend gemaakt.

Nieuwe strategie
Agio is een topspeler in de sigarenmarkt. Met het predicaat Koninklijk en een marktaandeel van circa 30 procent draait het jaarlijks een omzet van 135 miljoen euro. Met de toetreding van Boris en met name dankzij Jonas Wintermans (beide vierde generatie) kreeg de technologietak binnen de familiegestuurde onderneming een nieuwe impuls. Zo startte Jonas Wintermans begin dit jaar Additive Industries. Met deze startup wil Wintermans machinebouwers samen machines laten ontwikkelen. De geplande overname van NTS lijkt goed op de nieuwe tech-strategie aan te sluiten.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief