Slagerij Wisse bestaat 125 jaar

 In Geen categorie

Slagerij Wisse is jarig! Het familiebedrijf uit Meliskerke blaast dit jaar maar liefst 125 kaarsjes uit. Inmiddels staat generatie nummer vijf klaar om aan de slag te gaan.

Eigenlijk gaat de geschiedenis van de Zeeuwse slagerij nog veel verder terug dan één en een kwart eeuw, zo is te lezen op De Faam. Op 7 november 1891 werden de eerste slachtingen verricht door eigenaar van het eerste uur Kees. Hij leerde het vak weer van de opa van zijn vrouw. Vervolgens werd de slagerij overgenomen door Janis en Jan, daarna nam Rinus het stokje over. In 1985 kwam Janis junior aan het roer. Een van zijn twee zoons, die in Goes een slagersopleiding volgen, werkt inmiddels al bij het bedrijf, de ander volgt snel.

Het familiebedrijf moet het vooral hebben van specialiteiten als ‘Zeeuwse Zilte’ en de ‘Singerworst’. Daarbij experimenteert de onderneming deze maand met een kaas- en hamproeverij. Janis junior benadrukt nog maar even dat de dieren die geslacht worden een goed leven hebben gehad.

Nieuwsgierig geworden? Komend voorjaar kun je bij Wisse terecht voor een kijkje in de keuken. Tijdens de open dag leer je dan bijvoorbeeld hoe de boerenleverworst, waar de slagerij om bekendstaat, wordt gemaakt.

Recent Posts