Sligro en Jumbo gaan strijd aan met elkaar

Groothandel Sligro daagt de gemeente Veghel voor de rechtbank. Het familiebedrijf is het niet eens met de toewijzing van bepaalde vergunningen  aan concurrent en familiebedrijf Jumbo.

Sligro is het niet eens met de beslissingen die zijn genomen door de gemeente Veghel omtrent de herontwikkeling van het industriële CHV-complex. Op het terrein wordt op dit moment een complex gebouwd dat creatieve instellingen, start-ups en winkels een plek moet bieden.

Foodcluster

In de plannen voor het complex is ook een zogenaamd ‘foodcluster’ opgenomen. Door de gemeente Veghel zijn de familiebedrijven Sligro en Jumbo, beiden met het hoofdkantoor gevestigd in Veghel, benaderd om een concept te ontwikkelen voor de inrichting van het foodcluster. Volgens familiebedrijf Sligro nam de gemeente echter de plannen van de supermarkt niet serieus en werd de procedure om vergunningen te verlenen aan andere initiatiefnemers voortgezet. “Op de achtergrond ging de gemeente gewoon door met het proces om de vergunning te verlenen aan een initiatief dat de vage naam ‘foodexperience’ kreeg. Dit zal gewoon een megasupermarkt worden”, aldus een Sligro-woordvoerder in het Financieele Dagblad.

Efteling voor lekkerbekken

Jumbo heeft nooit ontkend dat zij een rol van betekenis gaat spelen in de plannen van de gemeente Veghel. De concrete plannen hiervoor zijn echter nooit naar buiten gebracht door de supermarktketen en de gemeente. Loek Sijbers, projectleider van de herontwikkeling, liet in februari 2013 het volgende optekenen in een uitgave van de plaatselijke VVV: “Als Jumbo, cateraar Hutten en Mars hun plannen doorzetten, ontstaat er een foodexperience voor dagjesmensen; een Efteling voor lekkerbekken waar bezoekers kunnen proeven, experimenteren en met behulp van koks aan de slag gaan.” Jumbo is van plan om 6000 vierkante meter van het pand in te richten als ‘try-out store’, ‘life cooking’ en opleidings- en kenniscentrum Jumbo Academy. Dit alles moet worden geïntegreerd in een dynamische foodmarkt. Sligro lijkt de keuze op dit concept niet te accepteren en stapt naar de rechtbank. Het geeft als verweer aan dat Jumbo hiermee een potentiële weekomzet van 1 miljoen euro creëert, waar er in Veghel 1,2 miljoen euro te vergeven is.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief