Smaakmakers onder de familiebedrijven te gast bij Spraakmakers

Smaakmakers onder de familiebedrijven te gast bij Spraakmakers

Iedere dag, van 9.30 tot 11.30 uur kun je op Radio 1 luisteren naar Spraakmakers. In de laatste week van juni waren hier vijf opmerkelijke familiebedrijven te gast. Verslaggever Marcel Dekker ging in gesprek met vijf familiebedrijvenondernemers, Joost Vat (familiebedrijvenadviseur bij BDO) en Pursey Heugens (Erasmus Centre for Family Business). SpraakmakersOp1 belichtte de scherpe randjes én kracht van het #familiebedrijf. Gemist? De fragmenten zijn terug te luisteren.

Spraakmakers is volgens eigen zeggen dé radiotalkshow op NPO Radio 1. Ghislaine Plag ontvangt bevlogen gasten die je nét even anders naar het nieuws laten kijken. In de laatste week van juni kwamen vijf familiebedrijven aan het woord. De fragmenten zijn nog terug te beluisteren. Dit kwam er aan bod:

🍞 Afl. 1 | Rick Verkerk nam onlangs het bakkersbedrijf van zijn vader over en is daarmee de 14e generatie die het dagelijkse brood in het Utrechtse ‘de Meern’ verzorgt. Luister fragment terug.

⏰ Afl. 2 | Klokkengieter Royal Eijsbouts viert dit jaar zijn 150-jarig bestaan. Joost C.M. Eijsbouts (directeur): “Na 27 jaar aan het roer van deze onderneming te staan, denk ik wel dat ik begrijp wat hij bedoelt.” Luister fragment terug

🚛 Afl. 3 | Kristel Groenenboom nam op zeer jonge leeftijd Container Service C. Groenenboom van haar vader over, dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Luister fragment terug.

🧹 Afl. 4 | Ton Goedmakers is CEO van dienstverlener Vebego. Dit bedrijf is met ruim 42.000 man een grote speler in de markt. Dit jaar wonnen ze de Familiebedrijven Award 2022, onder andere door het menselijke aspect in hun organisatiecultuur. Luister fragment terug.

👨‍👩‍👧‍👦 Afl. 5 | Eén van de moeilijkste momenten voor een familiebedrijf is wanneer de #opvolging in beeld komt. Wie vervangt vader of moeder in het bedrijf? Joost Vat hoort steeds vaker dat kinderen zeggen: “Ik pas voor het leven in een familiebedrijf”. Luister fragment terug.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief