SNS verlaagt advies familiebedrijf Heineken

 In Finance

Amsterdam – Familiebedrijf Heineken heeft in 2012 de winst en omzet zien stijgen. SNS Securities reageert met het verlagen van het advies van hold naar reduce van Heineken.

De aandelenkoers van bierbrouwer Heineken steeg met 5,5 procent naar aanleiding van de omzet – en winststijging over 2012. SNS verlaagt daarom het advies van de bierbrouwer met een koersaandeel van 50 euro. Door de overname van APB en de goede resultaten in Mexico is het groeiprofiel verbetert en volgens SNS komt de koersstijging daarom ook niet uit de lucht vallen.

Een goed 2012
Heineken laat met de jaarcijfers zien dat het familiebedrijf in 2012 wereldwijd meer bier heeft verkocht dan in 2011. Alleen in West-Europa is dit niet het geval. De Amsterdamse bierbrouwer heeft vorig jaar een omzet van 18,4 miljard euro geboekt. Dat is een stijging van 7,4 procent ten opzichte van 2011. Jean-François, CEO van Heineken reageert op de jaarcijfers: “2012 is weer een goed jaar geweest voor Heineken. De markten in Azië, Afrika en Latijns-Amerika presteren vooral erg goed. Daarnaast hebben we de uitdagende markt in Europa ook weten te controleren door te investeren in marketing.”

Recommended Posts