Soepmakerij gered door ander familiebedrijf

 In Bestuur & Personeel

Soepfabrikant Struik hoeft zich voorlopig geen zorgen meer te maken. Het familiebedrijf krijgt een kapitaalinjectie van een andere ondernemersdynastie: de familie Van Drie. Dit zijn eigenaars van de grootste kalfsslachterij van Europa.  De twee partijen gaan ook een strategische samenwerking aan.

Hoeveel geld de familie Van Drie in Struik steekt, maken de families nog niet bekend. Evenmin is duidelijk hoe groot het strategische belang is dat tegenover de investering staat. Banken zijn in ieder geval weer bereid om langlopende kredieten te verstrekken aan het soepbedrijf.

Familie
Grootaandeelhouder Hans Struik vindt de nieuwe partner goed bij zijn bedrijf passen. “Onze bedrijven hebben beide een familiekarakter, de culturen komen goed overeen”, zegt hij. De samenwerking zal Struik helpen zijn vleugels verder uit te slaan in Europa, voegde hij eraan toe.

Het kalfsvleesbedrijf van de familie van Drie is wat opbrengsten betreft ruim tien keer zo groot als de nieuwe partner. Of dit gevolgen heeft voor het personeel is nog onbekend. Struik heeft zo’n 500 mensen in dienst in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het in 1950 opgerichte voedingsmiddelenbedrijf is goed voor een jaaromzet van circa 200 miljoen euro.

Recommended Posts