Stilstand is geen optie voor familiebedrijf Vebego

 In Innovatie

Voerendaal – Dat innovatie belangrijk is voor familiebedrijven, bewijst schoonmaakbedrijf Vebego. Het familiebedrijf kijkt dagelijks naar nieuwe ontwikkelingen die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het bedrijf.

Familiebedrijven moeten innoveren, anders worden ze voorbijgestreefd door andere bedrijven. Schoonmaakbedrijf Vebego pakt de mogelijkheid om te innoveren dan ook met beide handen aan. Dagelijks wordt gekeken naar nieuwe business- en communicatiemodellen op online en mobiel gebied. “Ik ben de hele dag op ontdekkingstocht naar nieuwe dingen”, zegt Roy Ploum, Business Development manager op online gebied bij Vebego tegen Fast Moving Targets, een platform over innovatie op het gebied van media, communicatie en technologie. Vebego innoveert voornamelijk in het belang van haar eigen mensen, het bedrijf wil het haar medewerkers zo gemakkelijk en leuk mogelijk maken. “Als je het goed doet voor je mensen, doe je het ook goed voor je klanten. Dat is de overtuiging van een familiebedrijf.”

Rustig innoveren
Tussen innovaties bij familiebedrijven en innovaties bij niet-familiebedrijven zit veel verschil. Aandeelhouders van familiebedrijven zijn vaak bezig met het overdragen van het bedrijf op de volgende generatie en niet direct met snel geld verdienen. “Dit geeft meer ruimte om te innoveren omdat er minder druk is. Bovendien kunnen we rustiger innoveren: het hoeft immers niet meteen morgen geld op te leveren. Dat is het grote verschil met beursgenoteerde ondernemingen”, zegt Ploum. Bij beursgenoteerde ondernemingen moeten innovaties volgens Ploum direct geld opleveren, anders wordt het vaak achterwege gelaten.

Medewerkers betrekken
Ploum mag dan wel Business Development manager zijn op het gebied van online media, innoveren doet hij niet alleen. “Meerdere malen per jaar trekken wij met een aantal medewerkers de hei op. Samen formuleren wij dan zes of zeven nieuwe bedrijfsconcepten die wij uiteindelijk presenteren aan de Raad van Bestuur.” Veel werknemers voelen zich volgens Ploum betrokken bij de familie, ook al zijn ze officieel geen familie. “Vebego koestert vooruitgang en daar proberen wij mensen uit alle gelederen van het bedrijf bij te betrekken. Zo blijven wij innovatiegericht.”

Recommended Posts
Joost Vat BDO