Stroomleverancier Bredenoord van de partij op EK

Apeldoorn – Voetbalminnend Nederland raakt in de ban van het EK. En ook familiebedrijf Bredenoord kijkt reikhalzend uit naar het voetbalfestijn. De stroomspecialist levert energie voor alle speellocaties.

Waar in Nederland pas de laatste weken de EK-koorts heeft toegeslagen, is deze bij het 75-jaar oude familiebedrijf Bredenoord al langer aanwezig. Het bedrijf vervult een belangrijke functie in Polen en Oekraïne, door tijdelijk stroom te leveren aan alle stadions. “We zijn eind vorig jaar in gesprek gegaan met de UEFA”, vertelt Margien Storm van Leeuwen, marketing en communicatie manager van Bredenoord. “We hebben succesvol meegedaan aan een bid. Volgens haar dankt Bredenoord de opdracht aan de kwaliteit en zekerheid die het bedrijf biedt.

Op schema
Het is niet de eerste keer dat de familiezaak betrokken is bij een groot sportevenement. Zo hielp het bedrijf ook bij onder meer de Olympische Spelen in Turijn en wielerwedstijd Giro d’Italia. Het EK in Polen en Oekraïne moet een volgend succes worden. “De werkzaamheden liggen mooi op schema”, vertelt Storm van Leeuwen. Op de vraag of een stroomstoring tijdens een spannende EK-wedstrijd een rampscenario is, reageert ze lachend. “Ja, dat zou verschrikkelijk zijn. Maar daar gaan we zeker niet vanuit.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief