Sweegers Beton ook na overname nog familiebedrijf

 In Finance

Tilburg – Familiebedrijf Sweegers Beton is vorig jaar overgenomen door de familie Overgaauw. Vader Jack en zonen Bart en Jaap vertellen over de overname.

Toen Holding Unicom B.V., de toenmalige eigenaar van Sweegers Beton, begin 2011 bekendmaakte dat de betonfabriek werd verkocht, was vader Jack – die al een groot aantal jaren in de betonindustrie werkte – direct enthousiast. “Toen ik hoorde dat het bedrijf te koop stond werd ik direct enthousiast, maar ik wist ook dat ik een dergelijke uitdaging niet meer alleen aan zou gaan. Toevallig waren mijn beide zonen al een tijdje op zoek naar iets anders”, aldus Jack Overgaauw in de nieuwsbrief van Adcorporate, de overnameadviseur die werd ingeschakeld voor ondersteuning bij het verkooptraject.

Onderhandelingen
De overname was niet in korte tijd geregeld. Zoon Jaap verbleef in het buitenland, waardoor alles van de zomer tot oktober 2011 op een laag pitje stond. “Dat gaf ons de tijd om te wennen. Vervolgens zijn we de onderhandelingen gestart”, vertelt Jack Overgaauw. “Vanuit onze kant met een eigen onderhandelaar en vanuit de kant van de verkoper met Adcorporate.” Half maart heeft de familie Overgaauw het bedrijf officieel overgenomen. De naam is inmiddels veranderd in Sweegers Betonproducten.

Toekomst
Sindsdien is het druk en hectisch, zegt zoon Jaap. “We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet, ook al zijn het niet de beste economische tijden. De vraag naar onze producten zal blijven bestaan, we weten dat we goede producten kunnen verkopen tegen scherpe prijzen. Als we die overtuiging niet hadden, dan waren we ook niet aan deze klus begonnen.”

Recommended Posts