Swinkels Family Brewers neemt Uiltje Brewing Company over

Uiltje Brewing Company

Swinkels Family Brewers kondigde afgelopen week de overname aan van Uiltje Brewing Company aan. Uiltje Brewing Company staat vooral bekend als een eigenzinnige bierbrouwerij, met een sterk merk. Een merk dat voornamelijk naam maakt met opvallende illustraties op hun bierblikken.

De overname is voor Swinkels Family Brewers een verdere invulling van de groeistrategie. Door de toevoeging van deze creatieve modern craft bierbrouwerij versterkt Swinkels Family Brewers haar totale bierportfolio verder. Anderzijds kan Uiltje Brewing Company door de overname optimaal kennis, ervaring en capaciteit van de eeuwenoude familiebrouwer benutten om verder te groeien. Daarnaast krijgt Uiltje Brewing Company de ruimte om zich volledig te focussen op kwaliteit en creativiteit. Een grote wens van oprichter Robbert Uyleman.

De Haarlemse brouwerij is in 2012 opgericht door Robbert Uyleman en brouwt inmiddels 10.000 hectoliter bier per jaar. Er zijn 27 mensen werkzaam. Uiltje Brewing Company biedt tientallen bieren aan en brengt bijna elke week een nieuw bier uit. Bekende bieren van de brouwerij zijn onder andere Bird of Prey, Trackdown, Dikke Lul 3 Bier! en de alcoholarme Superb-Owl.

De overname betekent dat de Haarlemse brouwer gebruik kan maken van de uitgebreide kennis binnen Swinkels Family Brewers en hun jarenlange ervaring op het gebied van innovatie en duurzaamheid. De samenwerking heeft ook voordelen van praktische aard. Zo kan Uiltje Brewing Company bijvoorbeeld haar distributiecapaciteit verder opvoeren.

Krachtig in craftbier

Het aanbod van speciaalbieren loopt de laatste jaren flink op, nu steeds meer consumenten bier met meer smaak en beleving willen drinken. Swinkels Family Brewers is van zins haar positie in deze modern craft biermarkt nog verder te versterken. Met de overname van o.a. Palm Belgian Craft Brewers en Brouwerij De Molen heeft de familiebrouwer al flink wat ervaring met het uitbreiden van haar portfolio met verschillende type bieren. Daarnaast heeft de brouwer haar positie vergroot door de overname van Bier&cO, een van de grootste speciaalbier-importeurs van Europa.

Uiltje Brewing Company Limited Edition Swinkels

De illustratie die hoort bij de samenwerking tussen Swinkels Family Brewers en Uiltje Brewing Company

Directeuren aan het woord

Peer Swinkels, CEO van Swinkels Family Brewers: “Met Uiltje Brewing Company voegen we een enorm interessante craftbrouwer toe aan onze familie van brouwerijen. We kijken er dan ook naar uit om samen verder te werken aan de craft bierrevolutie in Nederland en daarbuiten. Als familiebrouwer herkennen wij de passie en drive voor het brouwen van een echt goed bier als geen ander. Uiltje Brewing Company staat bekend om haar fantastische bieren en de ludieke illustraties op de blikken. Een ontzettend sterk merk waar de ambitie en creativiteit vanaf spat. Een merk waar nog veel meer potentie in zit. Met deze overname voegen we een onderscheidende speler in de modern craft biermarkt toe aan ons aanbod van eigen merken. We kunnen met onze kennis en capaciteit gezamenlijk de biergeneratie van nu nóg enthousiaster maken.”

Ruben Korthuis, Algemeen Directeur van Uiltje Brewing Company: “Wij verheugen ons enorm om onderdeel te worden van Swinkels Family Brewers. Een mooi familiebedrijf met een ontzettend lange bierhistorie. We zien ontzettend veel kansen en willen graag verder groeien. Met Swinkels Family Brewers halen we veel technische kennis in huis. Met de keuze zetten we niet in de laatste plaats stappen in onze groei, maar kiezen we ook voor kwaliteit en creativiteit. Via Bier&cO zijn wij met Swinkels Family Brewers in contact geraakt en was het wederzijds vertrouwen een essentieel element. Daarnaast weten we dat Swinkels Family Brewers een sterke ondernemersgeest heeft waarbij we ons erg thuis voelen. Voor ons was dit dus een perfecte match.”

Limited edition ‘Uiltje loves Swinkels’-blik

Om de overname te vieren heeft Uiltje Brewing Company een limited edition bier ontwikkeld. De illustratie op het blik (zie ook hierboven) vertelt hierbij het verhaal van de samenwerking. Deze illustratie is gemaakt door Gerben Valkema, de vaste illustrator van de bierblikken van de brouwer uit Haarlem.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief