Teleurstellendste beursresultaten voor TMG ooit

 In Finance

Amsterdam – De beurskoers van Telegraaf Media Groep is naar het laagste niveau ooit gedaald. Dit terwijl het familiebedrijf dit jaar rekende op een bedrijfswinst van 50 miljoen euro.

Vijf jaar geleden kostte een aandeel TMG nog 25 euro. Vandaag zakte de koers tot een dieptepunt naar 7,57 euro. Het beursgenoteerde familiebedrijf is hierdoor 165 miljoen euro minder waard voor beleggers dan een jaar geleden.

Slechte resultaten
TMG zakte vandaag naar het laagste dieptepunt ooit, nadat het bedrijf cijfers publiceerde over een slecht kwartaal. Dat meldt RTL-Z vandaag op zijn website. Het bedrijf kampt met dalende advertentie-inkomsten en zag daardoor de winst aanzienlijk dalen.

Minder advertenties verkocht
Sinds de jaren vijftig bezit de familie Puijenbroek 30 procent van de aandelen van TMG. Het moederbedrijf van onder andere de Telegraaf, Hyves en Sky Radio verkocht vooral bij de kranten minder advertenties. Netwerksite Hyves trekt bovendien steeds minder bezoekers, waardoor ook hier de inkomsten flink afnemen.

Begin dit jaar verwachtte TMG een bedrijfswinst van 50 miljoen euro te kunnen behalen in 2012. Door de teleurstellende resultaten laat de mediagroep die verwachting nu varen.

Recommended Posts