TenCate ‘profiteert’ van mondiaal geweld

 In Geen categorie

De toegenomen politieke spanning en het geweld in de wereld stuwen de omzet van TenCate. In het tweede kwartaal steeg de omzet “substantieel”.

Multinational TenCate produceert naast bijvoorbeeld kunstgras ook beschermende vezels voor uniformen en bepantsering van legervoertuigen. Het bedrijf heeft de omzet in het tweede kwartaal van dit jaar niet alleen zien stijgen; de verwachting over het hele tweede deel van dit jaar wordt met vertrouwen tegemoet gezien.

Opleving
Het Almelose bedrijf zag de aan defensie gerelateerde inkomsten de afgelopen jaren dalen, mede ingegeven door wereldwijde bezuinigen. Het eerste kwartaal van dit jaar was zelfs het slechtste tot nu toe. Maar door het groeiend aantal militaire conflicten in de wereld, maar ook door de vliegtuigramp van vlucht MH17, neemt de vraag voor het bedrijfsonderdeel  Advanced Textiles & Composites ineens sterk toe. Hierdoor steeg het resultaat van dit bedrijfsonderdeel met vier procent.

Rusland
Het familiebedrijf TenCate laat weten dat het geen materialen levert aan Rusland. Producten die worden gebruikt voor militaire doeleinden worden nooit geleverd aan het buitenland zonder goedkeuring van de Verenigde Staten.

Recommended Posts