Terberg Group verkozen tot familiebedrijf van het jaar 2017

Tijdens de Familiebedrijven Award 2017 konden de handen van de familie Terberg in de lucht. De producent van specialistische voertuigen ontving woensdagavond in de Nieuwe Kerk in Den Haag de Familiebedrijven Award uit handen van prinses Laurentien.

Johannes Bernardus Terberg startte de Terberg Group in 1869, destijds nog als hoefsmid. Vier generaties later is de eenmanszaak uitgegroeid tot een organisatie die met 24 werkmaatschappijen in negen landen actief is. De Terberg Group heeft anno 2017 ongeveer 2400 werknemers in dienst.

De producent van specialistische voertuigen geniet internationaal succes met zijn zware trekkers. Deze worden op rangeerterreinen ingezet en zorgen voor het transport van containers vanuit schepen of goederentreinen naar opslagloodsen. De voertuigen van Terberg rijden rond op de grootste zeehavens ter wereld. Daarnaast kent het grote publiek Terberg ook van leaseauto’s.

Innovatie hoog en positieve sfeer
Volgens de jury verdient Terberg de titel van excellerend Nederlands familiebedrijf. De onderneming blinkt uit in innovatie, is erg veranderingsgezind en blijft groeien door onder meer de efficiënte en vernieuwende wijze van productie. John Fentener van Vlissingen, voorzitter van de Stichting Familie Onderneming: ‘Binnen dit familiebedrijf heeft men oog voor de eigen medewerkers en dat resulteert in een positieve sfeer. Betrokkenheid staat centraal binnen de Terberg Group.’

Prinses Laurentien
Prinses Laurentien wees de aanwezigen, alvorens ze de prijs aan Terberg mocht overhandigen, erop dat één op de negen kinderen in Nederland in armoede leeft. “Voor oplossingen moeten we meer naar kinderen luisteren en niet met geld strooien”, vertelt de prinses. Daarom is ze in onder andere Groningen en Den Haag een pilot gestart genaamd ‘De raad voor kinderen’, die zich sterk maakt om kinderen een stem in hun eigen gemeente geven. “Cultuur is, net als binnen deze families, voor kinderen van wezenlijk belang,” aldus de prinses.

Belang familiebedrijven
Familiebedrijven zijn belangrijk voor Nederland: bijna 70 procent van de ondernemingen in ons land wordt gerund door een familie. Samen dragen zij voor meer dan de helft bij aan het Bruto Nationaal Product. Eerder ontvingen Gassan Diamonds (2013), Westland Kaas (2014), Koninklijke De Heus (2015) en Enza Zaden (2016) de award.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief