Tientallen Chinezen leren koeien melken bij familiebedrijf

Babyvoeding- en melkpoederproducent Triscom heeft 34 Chinezen een unieke dag bezorgd. De Chinese zakenpartners van het familiebedrijf leerden in Espelo op kinderboerderij Dondertman hoe ze een koe moeten melken. We spraken met Jessica de Koning-Geerligs, mede-eigenaar  van Triscom.

Elk jaar komen agenten uit het buitenland met hun afnemers naar het Hollandse Heino om de fabriek van Triscom te bezoeken. De Koning-Geerligs: “De agent in China organiseert de reis naar Europa en neemt hierbij de meest succesvolle winkeliers, de best presterende distributeurs en supermarkteigenaren mee.” Naast onder andere het bezoek van de fabriek in Heino, een dagje Amsterdam en een lezing over de kwaliteit van melk, stond dit jaar een bijzondere activiteit op de planning.

Koe melken
Tien jaar lang doet het familiebedrijf zaken met China en er komt jaarlijks een groep naar Europa.  “Na drie, vier jaar een zuivelproeverij vonden we het leuk om met iets nieuws te komen”, aldus De Koning-Geerligs. “Als melkpoederfabrikant wilden we graag iets doen wat aan melk gerelateerd is. Leren om een koe te melken vonden we een originele en ludieke activiteit die aansluit bij het bedrijf.” Niet alleen het melken van de koe, ook het fenomeen kinderboerderij was nieuw voor de gasten. “Er werd ontzettend leuk gereageerd. Het feit dat het niet om een echte koe, maar om een houten koe ging zorgde voor hilariteit, net zoals het melken zelf.”

Diploma
Om het iets officiëler te maken is een melkdiploma uitgereikt aan de kandidaten door twee traditioneel geklede ‘Hoolter dansers’. Niet alleen op de dag zelf, maar ook in de toekomst zullen de zakenpartners zich deze dag herinneren:  “We hebben al gehoord dat sommigen de foto’s van het melken op kantoor gaan hangen. Ze zullen ons in ieder geval niet vergeten.”

China
Triscom werkt samen met 60 distributeurs in China en levert aan 5000 winkels.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief