Tips om je omzet te laten groeien

 In Finance

Amsterdam – Bedrijven zijn te veel bezig met kosten en efficiency, en te weinig met omzet en groei. Zo stelt podiumauteur Marcel de Jongh op de website van Sprout.

De huidige economische omstandigheden hebben een grote impact op de financiële resultaten van bedrijven. Ondernemingen proberen de dalende omzet en marges tegen te gaan door hun kosten te verlagen en herstructureringen door te voeren. Dit is volgens de Jongh alleen niet voldoende. Er wordt volgens hem veel minder aandacht besteed aan het vergroten van de omzet. De Jongh geeft ondernemers een aantal tips om de omzet te laten groeien.

Verhoog je prijs
De snelste manier om de omzet te vergroten is door het verhogen van de prijs voor producten of diensten. Zorg er wel voor dat het verkoopvolume daardoor niet afneemt. Ga daarnaast op zoek naar een strategische partner. Een strategisch partnerschap is een hechte en lange relatie waarbij capaciteiten en middelen worden gedeeld met als doel het verbeteren van de concurrentiepositie van de partners.

Vernieuwen
Vernieuwen is natuurlijk ook een optie. Voeg bijvoorbeeld nieuwe producten of diensten toe aan het assortiment. Dit spreekt zowel bestaande klanten als nieuwe klanten aan. Daarbij is het ook een goed idee nieuwe doelgroepen te benaderen om zo de omzet te vergroten. Tegenwoordig worden producten bovendien steeds meer via het internet gekocht. Investeer daarom in online verkopen. Of ga naar het buitenland om daar uit te breiden. Dat hoeft nog niet eens zo ver van huis te zijn. Europese landen bieden voor veel bedrijven genoeg kansen.

Begin iets nieuws
Hoe kun je winst behalen als je niet weet waar het geld straks wordt verdiend? Toekomstgerichte informatie wordt steeds belangrijker. Zorg er daarom voor dat er inzicht in komt, zodat duidelijk is waar geld valt te verdienen.

Lukt het na het toepassen van deze tips nog steeds niet om de omzet te laten groeien? Begin dan gewoon iets nieuws.

Recommended Posts