Titel Best Mananged Company naar familiebedrijf

 In Innovatie

Familiebedrijf A. de Jong Groep is uitgeroepen tot Best Managed Company 2014. Het bedrijf wint deze titel voor het derde jaar op rij.

A. de Jong Groep heeft de Best Managed Company in de wacht gesleept vanwege de manier waarop het bedrijf omgaat met de verschillende markten waarin het actief is. Daaronder vallen industrie en utiliteit. Ook de innovatiegerichtheid van het bedrijf heeft geresulteerd in het behalen van deze prijs. De jury prees daarnaast ook de goede balans tussen strategie en management en de duurzaamheid als gevolg daarvan. Als beoordelingsmiddel heeft de jury twee verschillende tools gebruikt: de Conditietest van de ING en het Business Maturity Model van Deloitte.

A.de Jong Groep
Het familiebedrijf is opgericht in 1877 en heeft momenteel drie dochterbedrijven. Via deze dochterbedrijven wordt er deelgenomen in de sectoren engineering, installatie en het beheer en onderhoud van het binnenklimaat van gebouwen in Nederland. Voornamelijk het reduceren van C02-uitstoot is een van de kwaliteiten van A. de Jong Groep. Op jaarbasis zorgen de installaties ervoor dat er 1200 kton minder CO2-uitstoot plaatsvindt. Dit staat gelijk aan de uitstoot van een stad met 150.000 inwoners.

Best Managed Companies
De uitreiking van de titel voor Best Managed Company in het midden- en grootbedrijf is een jaarlijks terugkerend evenement. De jury let bij het winnen van een titel op vier verschillende factoren: de strategie, de bedrijfsvoering, de resultaten en de manier waarop het bedrijf bezig is met innoveren. Het programma omtrent deze uitreiking richt zich specifiek op niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen met minimaal 10 miljoen euro omzet. Daarnaast moet ook het management een aandeel in het bedrijf hebben. “Deelname aan het Best Managed Companies programma biedt de onderneming diverse kansen en mogelijkheden om zich verder te ontplooien en verder te ontwikkelen. Dit kan onder andere door feedback van de coaches, benchmark van BMC-deelnemers en de bedrijfsanalyses”, aldus Ton van Abeelen, de programmaleider van Best Managment Companies.

Recommended Posts