Toch nog kansen voor Mulder Obdam?

 In Finance

Obdam – Het faillissement van familiebedrijf Mulder Obdam  is gisteren officieel uitgesproken door de rechter. Vorige week werd al bekend dat het bouwbedrijf faillissement had aangevraagd.

De 150 medewerkers van bouwbedrijf Mulder Obdam Bouw en Mulder Obdam Ontwikkeling BV zijn sinds gisteren niet meer werkzaam bij de familieonderneming. In de rechtbank van Alkmaar sprak de rechter gisteren het faillissement uit van het bouwbedrijf. De aangestelde curator, Alexander Claus van Tanger Advocaten, heeft per 1 mei ontslag aangevraagd voor alle medewerkers.Vorige week vroeg Mulder Obdam het faillissement aan.

Mogelijkheden
De kansen voor het bouwbedrijf zijn echter nog niet verkeken; er lopen momenteel nog gesprekken met potentiële overnamekandidaten. “De curatoren bekijken momenteel wat er de afgelopen tijd is besproken met eventuele overnamekandidaten en wat de mogelijkheden zijn”, zegt woordvoerster Hanneke Tinor-Centi. Er is onder meer gesproken over het overnemen van delen van de onderneming en een doorstart. “Als er een deal komt over een overname, dan is de kans groot dat het personeel terug  kan komen.”

Langer onrust
Het rommelde al een tijdje bij familiebedrijf Mulder Obdam. Eind maart berichtte Fambizz dat de medewerkers van het bedrijf zich zorgen maakten. Volgens voormalig CEO Cor van Vliet had ING ten onrechte rekeningen van de onderneming geblokkeerd. Hierdoor werd de kans op een faillissement steeds groter.

Halverwege april werd bekend dat Van Vliet op non-actief was gesteld. Er zou sprake zijn van een vertrouwensbreuk tussen Jan Mulder, aandeelhouder en oprichter van de onderneming, en de dagelijkse leiding van het bedrijf. Vanaf 11 april was de dagelijkse leiding van het bouwbedrijf in handen van technisch directeur Ton van Langen.

 

Recommended Posts