Toekomstige koning: ‘VDL terechte winnaar’

 In Innovatie

Eindhoven – Onze toekomstige koning heeft een bezoek gebracht aan familiebedrijf VDL Groep. Prins Willem Alexander vindt het bedrijf de terechte winnaar van de Koning Willem I Prijs.

De troonopvolger bracht gisteren een werkbezoek aan VD Leegte Metaal in Hapert en VDL ETG in Eindhoven. Naar aanleiding van dit bezoek concludeerde hij dat familiebedrijf VDL de terechte prijswinnaar is in de categorie ‘Grootbedrijf’ van de Koning Willem I Prijs. De prijs is een beloning voor ondernemingen die daadkracht, duurzaamheid en innovatie succesvol weten te verenigen. Het machine- en bussenbedrijf nam de prijs vorig jaar mei in ontvangst.

DNA van het bedrijf
Het werkbezoek van de kroonprins begon bij het hoofdkantoor van VDL Groep. Daar kreeg hij uitleg over de historie  van het bedrijf en de huidige onderneming van 9.000 medewerkers. De aanstaande Koning gaf aan onder de indruk te zijn van het familiebedrijf. Hij heeft met directeur Wim van der Leegte en andere familieleden gesproken over het bedrijf. Willem-Alexander sprak uit dat de familieleden het DNA van VDL zijn en ze daarnaast het kloppende hart van de sector zijn.

Fambizz berichtte eerder al dat prins Willem-Alexander Vencomatic, onderdeel van familiebedrijf Venco Groep, feliciteerde met de Koning Willem I Prijs in de categorie midden- en kleinbedrijf.

Recommended Posts