Toestemming overname APB door familiebedrijf Heineken

Singapore – Aandeelhouders van Frase and Neave geven Heineken groen licht voor de overname van Asia Pacific Breweries (APB). Heineken krijgt nu definitief controle over het Tiger-biermerk.

Familiebedrijf Heineken verwacht de acquisitie in november definitief af te ronden. Het bierconcern wacht  momenteel nog de goedkeuring van autoriteiten in Singapore en Nieuw-Zeeland af. “Eenmaal afgerond zal deze transactie Heinekens financiële en geografische aanwezigheid in de opkomende markten vergroten en onze concurrentiepositie in een van de meest opwindende regio’s in de wereld versterken”, zegt Heineken-topman Jean-François van Boxmeer in een persverklaring. Het regionale hoofdkantoor blijft volgens hem in Singapore gevestigd.

Overnamestrijd
Voordat Heineken toestemming kreeg voor de overname voerde het familiebedrijf al enkele maanden strijd met de Thaise miljardair Charoen Sirivadhanakhabdi, eigenaar van het drankenconcern Thai Beverage. De miljardair kocht zich in juli in bij Fraser and Neave, waardoor Heineken een bod deed op alle overige aandelen. Het overnamegevecht was daarbij niet gestreden, beide bedrijven boden op vrij verhandelbare aandelen. Vorige week staakte Sirivadhanakhabdi echter zijn poging om APB in handen te krijgen en 28 september werd de overname door Heineken een feit met de instemming tijdens de aandeelhoudersvergadering.

APB
De productie en distributie van Tiger Beer en het Heineken-merk maakt APB groot in Zuid-Oost-Azië. Ook is het bedrijf populair met Bintang in Indonesië. Na de overname door het Nederlandse bierconcern blijven het Heineken-label en het Tiger-merk centraal staan in de marketinginspanningen.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief