Top 50 grootste familiebedrijven van Duitsland

 In Bestuur & Personeel

Duitse familiebedrijven hebben afgelopen jaar een matige omzetgroei gemaakt. Dat blijkt uit onderzoek van het Duitse Instituut voor Familiebedrijven (IFF).

De omzet van de 50 grootste Duitse familiebedrijven was in 2013 slechts 8 miljard meer dan vorig jaar en kwam neer op 938 miljard euro, zo valt te lezen in Spiegel Online. De lage omzetstijging komt door het verlies van de sterke eurowinsten in andere valuta en door de terughoudendheid bij overnames. “Velen zijn nu nog voorzichtig. Mislukkingen als bij de familie Merckle of ook de hoogst riskante overname van Continental door Schaeffler zijn nog niet vergeten”, aldus Mark Binz van het IFF.

Arbeidsplaatsen
Het aantal werknemers is bij de top 50 familiebedrijven toegenomen met 2,7 procent naar 3,7 miljoen medewerkers. Daarnaast is bij 34 bedrijven het aantal banen ook toegenomen. Volgens het Institut für Mittelstandsforschung wordt de helft van alle arbeidsplaatsen in Duitsland door de familiebedrijven bezet. Het BDI (Bundesverband der Deutschen Industrie) geeft aan dat 90 procent van de 4 miljoen Duitse ondernemingen een familiebedrijf betreft.

Klik hier voor de Top 50 Grootste Familiebedrijven van Duitsland

 

Recommended Posts