Topman Vredestein stapt over naar familiebedrijf Pon

Enschede – Rob Oudshoorn, bestuursvoorzitter van bandenfabrikant Apollo Vredestein, wordt bestuurder bij Pon Holdings. Dit meldt Apollo Vredestein.

Oudshoorn was achttien jaar topman van Vredestein. Onlangs werd de bestuursvoorzitter benaderd door Pon, waar hij nu op in is gegaan. De CEO zal vanaf 1 januari 2013 toetreden in de Raad van Bestuur bij het familiebedrijf. Apollo Vredestein heeft het nieuws bekend gemaakt in een persbericht. Pon laat weten verheugd te zijn met de komst van Oudshoorn.

Nieuwe weg
Pon Holdings besloot enkele jaren geleden de basis onder het bedrijf te verbreden. Het autoconcern dat onder meer bekend is als importeur van Volkswagen en Audi kocht vorig jaar de fietsfabrikanten Gazelle en Cervélo. Hiermee wil het familiebedrijf in meer sectoren van de mobiliteitsmarkt actief worden. Oudshoorn gaat zich daarom richten op het verder uitbouwen van zowel de fietsen- als bandendivisie van de onderneming.

Opvolging
“Oudshoorn heeft een waardevolle rol als CEO bij Vredestein Banden B.V. en CEO bij Apollo Vredestein B.V. gespeeld”, aldus Neeraj Kanwar, vicevoorzitter and managing director van Apollo Tyres. De topman Oudshoorn zorgde voor een uitbreiding van de werkgelegenheid en een omzet die steeg naar 427 miljoen euro in 2011, als gevolg van de overname van de Nederlandse bandenfabriek door het Indiase bedrijf Apollo Tyres.

Luis Ceneviz, momenteel CEO van Apollo Tyres Zuid-Afrika (ATSA), is de beoogde opvolger van Rob Oudshoorn als CEO van Apollo Vredestein B.V., laat Kanwar weten. Ceneviz heeft meer dan dertig jaar ervaring in de bandenindustrie en heeft bij Goodyear op wereldwijde locaties gewerkt. Riaz Haffejee, COO van ATSA, zal per 1 januari Ceneviz’s functie overnemen. Tot 1 januari 2013 zullen Oudshoorn, Ceneviz, en Riaz gezamenlijk het integratieproces coördineren.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief