Topmannen APB opgestapt na overname Heineken

Singapore – Na de overname van APB door Heineken zou er ontevredenheid heersen over de managementstijl van het familiebedrijf. Enkele topmannen van APB zijn opgestapt.

De managementstijl van familiebedrijf Heineken zorgt voor ontevredenheid bij de topmannen van APB. Onder andere regionaal directeur van de meest winstgevende afdeling Indo-China, de regionale directeur voor Zuidoost-Azië en de financiële directeur van de groep hebben de handdoek in de ring gegooid.  Dat meldt TODAY. De topmannen behoorden tot de best betaalde van de Aziatische bierbrouwer.

Reacties
De topmannen geven geen duidelijke reden aan voor hun vertrek. Volgens TODAY gaan er geruchten dat de managementstijl van Heineken tot ontevredenheid leidt. Het familiebedrijf geeft aan dat de opgestapte werknemers niet de belangrijkste leiders waren; ze waren werkzaam in een team van vijftien leiders. “Veranderingen in het management zijn deel van elk succesvol bedrijf. We behandelen zulke veranderingen op een zeer respectvolle manier”, aldus een woordvoerder van Heineken op de vraag of er meer veranderingen in het management gaan plaatsvinden.

Overname
Fambizz berichtte eerder al dat de overname van APB door de Amsterdamse bierbrouwer helemaal afgerond is. Heineken betaalde destijds 3,5 miljard om de brouwer van Tiger Beer, het bekende bier van APB, te worden. Heineken is nog bezig om het integratieproces van de activiteiten af te ronden. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid eind februari voltooid zijn.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief