Topvrouw familiebedrijf Zakenvrouw van 2016

 In Bestuur & Personeel

 

Vivienne van Eijkelenborg is uitgeroepen tot Zakenvrouw van 2016. De topvrouw van familiebedrijf Difrax, een internationaal merk in babyartikelen, nam in 1999 het bedrijf over van haar ouders. Ze is bovendien de voorzitter van de Nederlandse tak van de Entrepreneurs’ Organization.

Tijdens haar studie Bedrijfskunde had ze nooit gedacht dat ze zou eindigen bij het bedrijf van haar ouders, die dat in 1967 oprichtten. Eind jaren ’90, na eerst elders te hebben gewerkt, ging ze echter ‘een paar maanden kijken’ bij het familiebedrijf.

Potentie
Van Eijkelenborg zag enorme potentie en mogelijkheden in Difrax. Ze nam het over in 1999 en gaf een nieuwe dimensie aan het levenswerk van haar ouders. Inmiddels is het bedrijf een internationale speler op de markt van trendy en innovatieve babyproducten met ruim 150 producten. Hieronder valt bijvoorbeeld de snelste flessenwarmer ter wereld. In meer dan twintig landen zijn de producten van Difrax verkrijgbaar, van Zwitserland tot Maleisië. In 2013 behoorde het bedrijf tot een van de winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds, waarmee meer buitenlandse expansie mogelijk wordt.

Bron:

Sprout

Recent Posts