Transportsector lijdt onder crisis

Amsterdam – In de transportsector is het aantal familiebedrijven behoorlijk hoog. De crisis slaat juist in deze sector behoorlijk toe, zo blijkt uit onderzoek van kredietbeoordelaar Graydon.

Familiebedrijven gaan doorgaans beter om met de crisis dan niet-familiebedrijven. Maar dat de omstandigheden in de transportsector niet rooskleurig zijn, staat vast. In de eerste maanden van dit jaar gingen er 65 transportbedrijven failliet. Dat zijn er 21 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarnaast stopten nog eens 155 bedrijven. In de transportsector is zo’n 77 procent van de bedrijven een familiebedrijf.

Rigoureuze maatregelen
De problemen in de transportwereld worden vooral veroorzaakt door hoge brandstofprijzen, minder vraag en toenemende internationale concurrentie. Volgens brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) hebben vooral kleine bedrijven last van de crisis. Peter Sierat, algemeen directeur van TLN, doet een beroep op de politiek. “”Het belang van rigoureuze maatregelen die het economisch vertrouwen en herstel stimuleren, was de laatste jaren nog nooit zo groot.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief