Turks familiebedrijf neemt failliete Mexx over

 In Bedrijfsoverdracht

Mexx maakt een doorstart met het Turkse familiebedrijf Eroglu. Eroglu neemt de failliete modeketen voor enkele tientallen miljoenen euro’s over.

Volgens curator Frits Kemp was het proces van faillissement naar doorstart van modeketen Mexx zeer complex, aangezien het faillissement in december als onverwacht nieuws kwam. Eroglu, een familiebedrijf uit Istanbul, is uiteindelijk de partij die de failliete modeketen voor enkele tientallen miljoenen euro’s overneemt. “Ze zien veel potentie in het merk en zien het bedrijf als springplank naar West-Europa”, aldus Kemp in het FD. Met de doorstart van Mexx blijft een aanzienlijk deel van de werkgelegenheid behouden. Hoeveel van de in totaal 1500 medewerkers hun baan behouden, zal nog moeten blijken.

Eroglu
Het Turkse familieconcern Eroglu is onder meer eigenaar van spijkerbroekenmerk Loft en de wereldwijd actieve modeketen Colin’s. Het bedrijf heeft ruim 13.000 medewerkers in dienst en bezit zo’n 700 winkels in 38 verschillende landen. De omzet van het familiebedrijf overstijgt de één miljard dollar. De bestuursvoorzitter van Ergolu, Nurettin Eroglu, laat in een persverklaring weten overtuigd te zijn dat Mexx een mooie toekomst tegemoet gaat. Eroglu: “We willen verder gaan op de basis die Mexx de afgelopen jaren heeft gelegd en groei realiseren door loyaal te blijven aan de essentie van het merk.”

Faillissement
Sinds 2011 was Mexx eigendom van private equitybedrijf Gores. Gores slaagde er niet in om de dalende omzetten van de modeketen een halt toe te roepen. In combinatie met de hoge kosten en uitgaven aan reorganisaties leidde de omzetdaling de laatste jaren tot miljoenenverliezen. Nadat Gores in november weigerde om nog langer extra vermogen beschikbaar te stellen, werd in december het faillissement aangevraagd.

Recommended Posts