Twee miljard euro beschikbaar voor MKB

 In Finance

De komende drie jaar komt er ongeveer twee miljard euro beschikbaar voor het MKB. Ook familiebedrijven profiteren van het fonds.

De ondernemingsfinanciering komt tot stand door de steun van pensioenfondsen, verzekeraars en banken. Premier Rutte maakte deze week dan ook een tour langs vier Limburgse MKB bedrijven en ging onder meer op bezoek bij muziekinstrumentenfabrikant Adams, een familiebedrijf uit Limburg met 120 werknemers.

Twee fondsen
De Nederlandse Investeringsinstelling (NLII) heeft twee fondsen opgericht om de financiering tot stand te laten komen. Het nieuwe Achtergestelde Leningen Fonds (ALF) voor leningen tussen de 150.000 en 5 miljoen euro en Bedrijfsleningen Fonds (BLF) voor leningen van 10 tot 25 miljoen euro. De verwachting is dat ondernemers in de zomer een beroep kunnen doen op de fondsen.

Versterking van de economie
“Met de oprichting van de eerste twee fondsen zet NLII een belangrijke stap om de Nederlandse economie structureel te versterken,” stelt Minister van Economische Zaken Henk Kamp. De fondsen zouden de werkgelegenheid ten goede moeten komen, meent de minister: “Ondernemers kunnen hierdoor eerder de benodigde financiering aantrekken om te investeren in nieuwe producten en dienstverlening. Dat leidt tot banen en hogere economische groei.”

Het kabinet investeerde al eerder onder meer 55 miljoen euro in het MKB.

Recommended Posts