Twents familiebedrijf koopt vrieshuis

 In Geen categorie

Müller Fresh Food Logistics uit Holten heeft de diepvriesactiviteiten van branchegenoot Post-Kogeko uit Roelofarendsveen overgenomen. De overname past in de strategie van Müller om haar basis te verbreden.

Met de overname wil Müller zowel een koel- als diepvriesdistributienetwerk opbouwen in de Benelux. Het klantenbestand van Müller bestaat uit levensmiddelenproducenten en –afnemers. Het Twentse familiebedrijf neemt ook het personeelsbestand en materieel van het diepvrieshuis over. Met de overname van Post-Kogeko groeit de diepvriescapaciteit van Müller met circa 7000 palletplaatsen. Het bedrijf krijgt hiermee de gewenste opslaglocatie in de randstad.

Distributienetwerk
Veel klanten van Müller zijn voedselproducenten die voornamelijk uit de randstad komen . Zo werkt Müller voor Zwanenberg, Stegeman, Johma een Uniekaas. Het familiebedrijf wil vooral groeien buiten Nederland. Van de jaaromzet realiseert het bedrijf momenteel nog tachtig procent in Nederland.

Multi-site strategie
Algemeen directeur Jan Peter Müller van Müller Fresh Food Logistics: “Met deze overname zetten wij een belangrijke stap in onze multi-site strategie, waarbij we onze klanten via diverse locaties in de Benelux willen ontzorgen op zowel koel- als diepvrieslogistiek. Post-Kogeko is een zeer gerenommeerde partij in diepvrieslogistiek van food en we zijn blij en trots dat we deze stap kunnen maken. Food zit in het dna van ons bedrijf en deze overname zal dan ook absoluut leiden tot een win-winsituatie voor alle betrokkenen. “

Terug naar de basis
Algemeen directeur van Post-Kogeko Richard van den Berg zegt over de verkoop: “Post-Kogeko heeft in 2013 een strategisch programma ingezet waarbij we teruggaan naar de basis.” Post-Kogeko richt zich op het transport van geconditioneerde levensmiddelen binnen de Benelux en het Verenigd Koninkrijk en de winkeldistributie in de Benelux.

Familiebedrijf
In 2006 nam directeur Jan Peter Müller samen met zijn broer Anton de leiding van het bedrijf op zich. De broers vormen de derde generatie in het bedrijf. Het familiebedrijf uit Holten biedt werk aan ruim vijfhonderd medewerkers. Naast Müller Fresh Food Logistics, bestaat het bedrijf ook uit European Truck & Trailer Care, een onderhoud- en reparatiebedrijf.

Recommended Posts