Udenhouts bedrijf zet personeel duurzaam in

 In Innovatie

Utrecht – Hoppenbrouwers Elektrotechniek is de winnaar van de ElkeDagBeterAward. Het familiebedrijf gaat volgens de jury het duurzaamst om met zijn werknemers.

Henny de Haas, CEO van familiebedrijf Hoppenbrouwers Elektrotechniek uit Udenhout, ontving de ElkeDagBeterAward donderdagmiddag uit handen van minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher.  De prijs, uitgereikt in het kader van de  Week van de Ondernemer, is een initiatief van MKB-Nederland en is bedoeld voor het mkb-bedrijf dat het duurzaamst met zijn werknemers omgaat.

De beste
Volgens de jury is Hoppenbrouwers Elektrotechniek het mkb-bedrijf dat het beste omgaat met het duurzaam inzetten van werknemers. Het bedrijf investeert op een goede  manier in werknemers en er zijn duidelijk positieve resultaten geboekt door de kracht van werknemers goed in te zetten. Het bedrijf wint niet alleen een award, maar ook een dag coaching door een topcoach. De twee andere genomineerden waren Bosch Scharnieren uit Doetinchem en bakkerij Verba uit Brakel.

Minister Asscher prees vooral de vooruitstrevendheid van Hoppenbrouwers Elektrotechniek.  Hij vindt het een goede zaak dat het familiebedrijf zich in deze tijden van crisis toch inzet om werknemers te stimuleren. Bijvoorbeeld om gezonder te leven, een opleiding te volgen of kennis uit te breiden.

Elke dag beter
Met de campagne ElkeDagBeter vraagt MKB-Nederland aandacht voor het duurzaam inzetten van werknemers. Door de vergrijzing dreigt er de komende jaren namelijk een tekort aan arbeidskrachten te ontstaan. Om te voorkomen dat er in de toekomst een tekort zal zijn aan goede werknemers om daarmee de concurrentie voor te blijven, is het volgens MKB-Nederland belangrijk om nu te investeren in mobiliteit, gezondheid en scholing.

Hoppenbrouwers Elektrotechniek werd in 1918 opgericht en is sindsdien flink gegroeid.

Recommended Posts