Uitbreiding voor Fletcher Hotels

Vianen – Fletcher Hotels heeft drie nieuwe hotels overgenomen. Dat meldde de onderneming vorige week. Inmiddels behoren 54 hotels tot het imperium van oprichter Chris Luken.

Fletcher Hotels maakte vorige week de overname bekend van Hotel Nieuwvliet-Bad (in Nieuwvliet), De Börken (in Lhee) en van Hotel Duinzicht (in Ouddorp). Duinzicht, dat vorig jaar onder de vorige eigenaar failliet ging, zal worden uitgebreid met een restaurant, vergaderruimten, een wellness-resort en viersterrenkamers. Luken verklaarde aan Misset Horeca daarmee in te springen op de groeiende vraag naar goede hotel-restaurants die als huiskamer kunnen fungeren tijdens zakelijke bijeenkomsten en (bruilofts)feesten.

Acquireren onder familiebedrijven
Anderhalf jaar geleden ging Fletcher Hotels in zee met Rabo Participaties om verdere groei te realiseren. Het bedrijf nam gemiddeld acht hotels per jaar over en kondigde aan voor verdere groei te acquireren onder familiebedrijven en hotels die deel uitmaken van een franchiseorganisatie. Het feit dat in enkele dagen drie overnames bekend worden gemaakt, is tamelijk uniek in Nederland.

Hotel Soest
Overigens blijft het voorlopig mogelijk niet bij de drie overnames. Naar verluidt is de eigenaar van Hotel Soest (“Het Witte Huis”) in gesprek met Luken over verkoop van het hotel dat vorig jaar failliet ging.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief