Uitstel betaling familiebedrijf Henk ten Hoor

 In Finance

Hoogeveen – Textielketen Henk ten Hoor heeft uitstel van betaling gekregen. Het familiebedrijf sloot eerder deze week 103 winkels.

Familiebedrijf Henk ten Hoor heeft grote financiële problemen. Het kledingwinkelconcern sloot zijn winkels nadat de Rabobank het krediet had opgezegd. De rechtbank in Assen heeft een tijdelijk uitstel van betaling aan het bedrijf verleend.

Bewindvoerder
Het familiebedrijf van Hielke en Martin ten Hoor bestaat al ruim 35 jaar en heeft winkels in het noorden, midden en westen van Nederland. Het kledingwinkelconcern heeft 400 medewerkers, die volgens FNV Bondgenoten ruim twee maanden geen salaris hebben ontvangen. De bond hoopt dat Jan van Brug, de bewindvoerder die de rechtbank gister aanstelde, hier een oplossing voor vindt.

Mogelijk faillissement
“Als er een faillissement plaatsvindt, zal een overname een mooie oplossing zijn”, meent FNV-bestuurder Gea Lotterman. Op deze manier behoudt een deel van de werknemers zijn baan. Daarnaast zal het UWV de betalingsverplichting van het bedrijf overnemen, mocht er een faillissement aangevraagd worden. Lotterman: “Maar het blijft voorlopig nog even koffiedik kijken.”

Onrust
Eerder deze week heerste onrust onder de medewerkers van de textielketen. Bij verschillende vestigingen hingen briefjes waarop stond dat de winkels tijdelijk gesloten waren. Bij de vestiging in Emmer-Compascuum zouden de sloten van de deuren zijn vervangen. “Veertig bedrijfsleiders kregen de opdracht zich met de kluisinhoud bij het hoofdkantoor te melden en zestig anderen moesten de kluis leeghalen zodat een taxatiekantoor de inhoud kon ophalen”, vertelt de bestuurder van FNV. Verdere informatie kregen de bedrijfsleiders niet, dat zorgde voor verwarring bij de medewerkers.

Collectieve bijeenkomst
FNV ontving door de ontstane verwarring veel berichten van verontruste, verdrietige en boze medewerkers. “Ik vind het respectloos dat het bedrijf bepaalde informatie voor haar medewerkers verzweeg. De directie had een collectieve bijeenkomst moeten organiseren”, meent Lotterman. Volgens haar is het tot op de dag van vandaag onduidelijk wat de gevolgen voor de medewerkers zijn.

Recommended Posts