Uitzendbureau 2.0

 In Bestuur & Personeel

Ruud, Miranda en Martijn Schippers zijn alle drie jong, enthousiast en familie van elkaar. Met hun online werkplatform JAM wonnen ze de publieksprijs voor ondernemers onder de 25 van website Sprout. Fambizz sprak Ruud Schippers (22).

Gefeliciteerd met jullie prijs!
“Dankjewel! We waren erg verrast. Het is heel leuk om de publieksprijs te winnen. Mensen hebben de moeite genomen om op ons te stemmen. Dat voelt goed.”

Kun je het concept JAM uitleggen?
“Op het platform JAM ontmoet vraag en aanbod elkaar. Het is een online werkplatform voor jongeren, waar ze een account aanmaken om vervolgens hun werkagenda in te vullen. Hierin geven ze aan wanneer ze beschikbaar zijn om te werken. Bedrijven die opzoek zijn naar krachten zien wie er wanneer beschikbaar is, om ze vervolgens in te plannen. De vraag naar flexwerkers blijft groeien. Wij springen daar op deze manier op in. JAM krijgt een percentage van het uurloon zodra de jongere via het platform wordt ingehuurd. De marges zijn kleiner dan bij een regulier uitzendbureau, maar de kosten zijn lager omdat alles geautomatiseerd is.”

Hoe zijn jullie op het idee gekomen?
“Mijn vader heeft ook een familiebedrijf. Vooral in de vakanties en op zaterdagen was de planning rommelig. Je wist nooit hoeveel mensen er zouden komen opdagen. De ene keer vijf, de andere keer tien. Er was nooit evenveel werk als dat er krachten waren. Daarnaast merkten we dat jongeren uit onze omgeving het moeilijk vinden om aan een bijbaan te komen. Dit platform maakt de zoektocht een stuk makkelijker.”

Je werkt met je broer en zus, hoe verloopt die samenwerking?
“Haha, dat wordt ons wel vaker gevraagd. Die verloopt erg goed. Mijn zus Miranda (23) en broer Martijn (19) en ik vullen elkaar aan. We hebben alle drie andere sterke punten en gebieden waar we verstand van hebben, waardoor we niet vaak discussies hebben. De een weet meer van sales, de ander van administratie en backoffice. Daarnaast gun je elkaar ook veel als familie. Er zal bijvoorbeeld geen onenigheid ontstaan over salaris of over werkuren.”

Het gaat erg goed met jullie bedrijf. Kunnen jullie de groei nog aan?
“Jazeker, het platform staat, dus het is nu een kwestie van uitbreiden. Vooralsnog richten we ons op Noord-Brabant en trekken we per regio managers aan die jong en enthousiast zijn. Zo verspreidt het concept zich als een olievlek en kunnen we uiteindelijk landelijk actief worden.”

En is er nog tijd voor studie? Of zijn jullie allemaal al klaar?
“Mijn zus Miranda heeft haar bachelor afgerond en werkt full time voor het bedrijf. Mijn broer is net klaar met zijn mbo en gaat volgend jaar deeltijd hbo doen, waardoor hij veel tijd in JAM kan steken. Hij wisselt mij daarmee af, want ik heb mijn studie een jaartje stilgelegd om me exclusief op het bedrijf te focussen. In september begin ik aan mijn master Business Information Management in Rotterdam. Of ik het afmaak, ligt aan hoe waardevol de studie blijkt te zijn voor het bedrijf. En hoe druk Miranda en Martijn het dan hebben natuurlijk!”

Recent Posts