Unica zet stijgende lijn door

 In Geen categorie

De stijgende lijn die technisch dienstverlener Unica in 2014 al zag, is doorgezet. Vorig jaar is de nettowinst verdubbeld, van 2,4 miljoen naar 5,2 miljoen. De omzet steeg met 11 procent naar 292 miljoen euro. Dit terwijl het familiebedrijf uit Hoevelaken in 2013 nog een verlies van 1,3 miljoen euro boekte. “2015 was een jaar van sterke groei en we verwachten dat de resultaten in 2016 nog verder verbeteren”, aldus topman John Quist tegen het Financieele Dagblad.

Het bedrijf is voor het grootste gedeelte eigendom van de 68-jarige Daan van Vliet. Hij was CEO van 1982 tot 2007 en vervulde deze positie ook in 2013/2014. “Unica koestert zijn zelfstandigheid”, meent zijn opvolger Quist. “Bovendien is onze financiële positie zo sterk dat er geen enkele aanleiding is om aansluiting te zoeken bij andere bedrijven.”

Concurrentie
Het bedrijf zegt de grootste zelfstandige technisch dienstverlener van Nederland te zijn, na Engie, het Franse Spie en de TBI-combinatie Croon en Wolter & Dros. De twee laatstgenoemden gaan fuseren. Quist denkt echter niet dat de marktverhoudingen hierdoor veranderen. “Croon en Wolter & Dros waren allebei afzonderlijk al gevestigde spelers. Soms zijn het partners, soms concurrenten.”

Vorig jaar ging Imtech failliet en heeft Unica verschillende delen overgenomen. “De eerste effecten van die overname zijn positief geweest en zullen in 2016 nog zichtbaarder zijn”, aldus Quist. Het bedrijf wil komend jaar zijn marktpositie verstevigen door kleinschalige overnames op het gebied van industrie. Het aantal werknemers zal groeien van 1850 tot meer dan 2000.

Recommended Posts