Update Google bedreiging voor MKB

 In Innovatie

Morgen lanceert Google het nieuwe algoritme ‘MobileGedon’. Bedrijven met niet-mobiele websites dreigen als gevolg van dit algoritme veel plaatsen te verliezen in de zoekmachine. 

Websites die niet mobiel vriendelijk (genoeg) zijn krijgen voortaan een lagere score in Google Search. De zoekmachine kondigde twee maanden geleden al aan dat het algoritme aangepast wordt en dat het mobiel maken van de corporate website cruciaal wordt om hoog te blijven scoren. Volgens experts zijn veel (met name kleine) bedrijven hier de dupe van, omdat ze hun website niet hebben kunnen  aanpassen in die korte periode.

Kleine ondernemingen
Veel ondernemingen uit het MKB, waaronder ook veel familiebedrijven, zijn erg afhankelijk van hun score op Google. Webbouwers en -ontwerpers waarschuwen vooral de kleinere bedrijven, voor wie het nieuwe algoritme het einde kan betekenen. Vooral het gebrek aan tijd en geld zijn een groot probleem, volgens Business Insider. Dat Google de nieuwe maatregel slechts twee maanden van tevoren aankondigt , zorg voor veel kritiek onder bedrijven. Sommige hebben de aankondiging niet eens opgemerkt en lopen dus het risico uit beeld te verdwijnen.

Content minder belangrijk?
Met deze nieuwe update slaat Google dus een volledig nieuwe weg in. Content blijft uiteraard belangrijk, maar gebruiksvriendelijkheid speelt een steeds belangrijkere rol. De update viseert niet alleen de aanpassing aan schermgrootte, maar ook de manier waarop alle elementen van de pagina’s op het scherm worden getoond spelen een belangrijke rol voor een hoge score in de zoekmachine. 

Prioriteit
Een groot probleem bij veel bedrijven is de prioriteit van de website. Een website optimaliseren kost veel geld, waardoor andere projecten even aan de kant moeten. Bij familiebedrijven is er ook vaak de conservatieve houding tegenover sociale media en online aanwezigheid. Het wordt dus tijd dat deze bedrijven het belang van een goede website steeds hoger in het vaandel dragen.

Meer weten over de nieuwe update en het mobiel maken van je website? Een update van Frankwatching legt alles tot in de puntjes uit.

Recommended Posts