USG People neemt werkeloosheid onder handen

ALMERE – Vier werkmaatschappijen van familiebedrijf USG People hebben de samenwerkingsvorm ‘Met Werk’ uitgedacht en ingericht om werkeloosheid duurzaam aan te pakken.

Samen met Start People, Creyf’s, Unique en USG Restart heeft familiebedrijf USG People het plan bedacht om een landelijk operationeel netwerk te verzamelen en aan te bieden aan gemeenten. Gemeenten zijn namelijk verantwoordelijk voor de uitkeringen op basis van de Wet werk en Bijstand (WWB). Verschillende disciplines bieden een integrale oplossing voor alle werkzoekenden. Ook worden gerichte sollicitatietrainingen aangeboden. De basisgedachte bij duurzaam uitplaatsen is dat met 20 procent van de uitkeringsgerechtigden aan het werk de overige 80 procent geholpen kan worden.

USG People
Het familiebedrijf USG People verleent al sinds 1972 verscheidene arbeidsmarktdiensten. Het bedrijf is uitgegroeid tot één van de vijftig beste familiebedrijven van ons land. ‘Met Werk’ past binnen het MVO-beleid van het bedrijf, dat zich wil onderscheiden als dé werkgever waar ontwikkeling en ontplooiing van alle mensen centraal staat.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief