Van der Valk opent eerste hotel in Amsterdam

De grootste hotelier van Nederland opent haar allereerste hotel in Amsterdam. Het familiebedrijf laat de L-vormige toren van 60 meter hoog bouwen aan de Joan Muyskensweg, bij Overamstel.

Het hotelbedrijf beschikt over bijna 100 hotels, gevestigd in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en de Nederlandse Antillen. Toch heeft de hotelier nooit eerder een vestiging in Amsterdam geopend. Het hotel zal over 206 kamers beschikken, waarvan de oppervlakte van elke kamer zal variëren tussen de 24 en 48 vierkante meter. De ruim 80-jarig bestaande hotelier wordt gerund door Thymen en Lucie Simons-Luiten, de vierde generatie Van der Valk.

Viersterrenhotel
Het viersterrenhotel bij knooppunt Amstel, dat naar verwachting eind 2017 klaar is, is door het architectenbureau Oeverzaaijer ontworpen. In het hotel zal een à la carte-restaurant, buffetrestaurant en een bar met terras aan de Duivendrechtsevaart te vinden zijn. Daarnaast krijgt het een vergadercentrum met elf congres- en vergaderruimtes, een welnesscentrum met buitenzwembad op de derde verdieping en 135 parkeerplaatsen. Verder wordt het hotel per boot bereikbaar via de aanlegsteiger bij het terras aan het water. Met dit hotel wil Van der Valk niet alleen zakelijk en leisure-publiek aantrekken, maar ook lokale mensen en de directe omgeving.

Tweede hotel in Amsterdam
Maar hier blijft het niet bij. Er zijn inmiddels plannen voor een tweede hotel in Amsterdam bij NS-station RAI, met 245 kamers. Dit hotel zal worden gebouwd volgens de nieuwe vijfsterrenformule Exclusief. Volgend jaar opent de eerste vestiging van dit nieuwe merk zich in Utrecht. Ook gaat Van der Valk de concerns in Enschede en Oostzaan afbouwen. Daarnaast maakt het bedrijf nog plannen voor hotels in Tilburg, Apeldoorn, Woerden, Groningen-Hoogkerk en Nijmegen-Lent.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief