Van Dorp installaties redt ander familiebedrijf

 In Bedrijfsoverdracht

Zevenaar  – Familiebedrijf Van Dorp installaties neemt de inboedel van het Oosterbeekse installatiebedrijf Maessen & Hendriks over. Deze onderneming werd vorige week failliet verklaard.

Van Dorp installaties, dat vestigingen heeft op meerdere plekken in het land, heeft zich opgeworpen als redder van een ander familiebedrijf. De familieonderneming neemt namelijk de inboedel en activiteiten van het vorige week failliet verklaarde installatiebedrijf Maessen & Hendriks over. Met de overname wil Van Dorp haar positie in de regio Arnhem versterken.

Bekenden van elkaar
Robby de Reus, de regiodirecteur van Van Dorp installaties, is geen onbekende van installatiebedrijf Maessen & Hendriks. Hij was namelijk lange tijd werkzaam bij de familieonderneming. Hij kwam er werken nadat de bedrijfsleider, Niek Maessen senior, plotseling overleed in 1997. De Reus had toen samen met Niek Maessen junior de leiding over het bedrijf. Hij bleef er werken tot 2005.

De Reus zegt altijd met veel plezier voor Maessen & Hendriks te hebben gewerkt. Hij is dan ook erg blij dat hij het familiebedrijf kan redden. Van Dorp installaties neemt een aantal medewerkers van Maessen & Hendriks in dienst.

Over Van Dorp installaties
In 1985 richtte DGA Henk Willen van Dorp het installatiebedrijf op in Zoetermeer. Inmiddels heeft de onderneming 13 vestigingen in Nederland waar meer dan 900 medewerkers werkzaam zijn. Het bedrijf hecht veel waarde aan duurzaamheid. Eind vorig jaar ontving Van Dorp installaties het CO2 Bewust Certificaat niveau 5.

Recommended Posts