Van Oord gaat in zee met nieuwe aanwinst

Rotterdam – Familiebedrijf Van Oord heeft twee miljoenenopdrachten binnengesleept dankzij haar nieuwe pijpenlegger Stingray. Het zijn de eerste werkzaamheden die het bedrijf met dit vaartuig uitvoert.

Aannemer van bagger-, offshore-, en waterbouwkundige projecten Van Oord heeft twee miljoenenprojecten aangenomen. Het familiebedrijf voert de opdrachten uit met zijn nieuwste aanwinst de Stingray, het eerste pijpenlegschip voor ondiep water dat deel uitmaakt van de Van Oord vloot. De aanschaf van pijpenlegger Stingray is een aanvulling op Van Oords dienstverlening aan de offshore industrie. Het familiebedrijf hoopt met dit vaartuig de offshore werkzaamheden uit te breiden. De binnengesleepte opdrachten hebben gezamenlijk een waarde van 60 miljoen dollar.

Opdrachten
Beiden opdrachten zijn afkomstig uit Azië. In Ulsan, Korea, gaat Van Oord een nieuw systeem voor een olieraffinaderij installeren. Hiermee is de onderneming op 6 mei gestart. De opdracht bestaat uit het baggeren van een geul, het installeren van een pijpleiding en de installatie van een PLEM-systeem (Pipe Line End Manifold). De andere opdracht vindt plaats in Taoyuan, Taiwan. Hier vervangt de familieonderneming de pijpleiding en PLEM bij een raffinaderij. Deze opdracht volbrengt Van Oord naar verwachting in het tweede en derde kwartaal van dit jaar.

In 1868 werd familieonderneming Van Oord opgericht door Govert Oord. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot één van de beste familiebedrijven van Nederland. Pieter van Oord is de huidige CEO.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief