Van Oord haalt grote order binnen

 In Finance

Rotterdam – Familiebedrijf Van Oord heeft een order van 150 miljoen euro binnengehaald. Het gaat om de verlenging van een strekdam in de Roemeense haven Constanta. Van Oord start in mei met het project.

Het Roemeense ministerie van Transport heeft baggerbedrijf Van Oord gekozen om de strekdam van haven Constanta te verlengen. Dit gebeurt over een lengte van 1100 meter en op een diepte van 26 meter. Het Rotterdamse familiebedrijf hengelt hiermee een order van 150 miljoen euro binnen, zo meldt het ministerie.

Belangrijk project
Voor Constanta, de grootste haven van Roemenië, is het project van groot belang. Het project moet bijdragen aan de versterking van de commerciële rol van de haven. Daarnaast zorgt de verlenging van de dam ervoor dat de haven een stuk veiliger is voor schepen.

Familiebedrijf Van Oord
Govert van Oord richtte in 1868 Van Oord op. Met ongeveer 5000 medewerkers staat het internationale bedrijf op nummer 14 in de lijst van 50 beste Nederlandse familiebedrijven. Nog steeds heeft de familie Van Oord de leiding over het bedrijf. Momenteel zetelt Pieter van Oord in de directie.

Recommended Posts