Van Puijenbroek verovert Macedonië

 In Innovatie

Goirle – Van Puijenbroek Textiel is een belangrijke buitenlandse investeerder in Macedonië. Door het openen van een productielocatie in het Oost-Europese land geniet het familiebedrijf veel aanzien.  

Het Nederlandse familiebedrijf Van Puijenbroek Textiel heeft onlangs een productielocatie geopend in Macedonië. Waar het familiebedrijf al over een productielocatie beschikt in Tunesië, kan het haar klanten nu ook bedienen vanuit Oost-Europa. Het textielbedrijf was al ruim 45 jaar met een kantoor aanwezig in Macedonië, maar heeft er nu dus ook een eigen productielocatie onder de naam VPTEX geopend. “Wij worden door het openen van deze productielocatie gezien als een belangrijke buitenlandse investeerder in Macedonië”, zegt Edith Kwaspen, persvoorlichter bij Van Puijenbroek, in gesprek met Fambizz.

Politieke aandacht
De productielocatie van Van Puijenbroek in Macedonië biedt vooralsnog werk aan 50 werknemers. Per 1 november wordt dit aantal medewerkers uitgebreid naar 100 en begin volgend jaar volgt een nieuwe uitbreiding. Doordat het familiebedrijf blijft investeren in Macedonië, ziet met name de politiek in het land het textielbedrijf als een belangrijke speler. “Binnen de politieke gemeenschap krijgt ons bedrijf heel veel aandacht”, zegt Kwaspen. “Zo mogen ministers graag lintjes doorknippen om de banden tussen het bedrijf en Macedonië zo goed mogelijk te houden.”

Quick response unit
 Met het openen van de productielocatie in Macedonië wil het familiebedrijf klanten sneller bedienen. “Met de quick response unit in het Oost-Europese land komen wij tegemoet aan de wensen van onze klanten”, meent Kwaspen. “Het opvragen van monsters kunnen we snel realiseren en ook de levering van grote orders gaat een stuk sneller als je de productie dichtbij hebt.” De productie verplaatsen naar China zit er voorlopig nog niet in. Volgens Kwaspen is het altijd maar de vraag of het kwalitatief goede producten zijn. “Bovendien is de levertijd vanuit China gewoon veel te lang.”

Textielgeschiedenis
Van Puijenbroek Textiel is gestart in 1865 en is al enkele jaren een belangrijke speler op het gebied van werk- en veiligheidskleding. Met de merken HaVeP en Bucofa voorziet het familiebedrijf al sinds jaar en dag bedrijven in heel Europa van bedrijfskleding. Het familiebedrijf heeft haar productie volledig verplaatst naar Macedonië en Tunesië. Tot tien à vijftien jaar geleden werd er ook in het Nederlandse Goirle geproduceerd. Deze productielocatie wordt nu hoofdzakelijk gebruikt voor reparatiewerkzaamheden.

Recommended Posts