Van Werven winnaar Gelderse Familiebedrijven Award 2021

Gelderse Familiebedrijven Award 2021

Na een spannende finale heeft de jury namens het Gelders Familiebedrijven Gilde op 24 november het infra- en recyclingbedrijf Van Werven uit Oldebroek uitgeroepen tot winnaar van de Gelderse Familiebedrijven Award 2021. Van Werven mag zich hiermee het beste Gelderse familiebedrijf van 2021 noemen.

Rob Banken, de voorzitter van de jury, gaf bij de uitreiking aan dat het absoluut een close finish was. Ten opzichte van de vier andere finalisten onderscheidt Van Werven zich op verschillende vlakken. Door hun focus op de duurzame economie, hu betrokkenheid bij de lokale samenleving én met hun toekomstvisie.

Allemaal winnaars

De familie Van Werven was goed vertegenwoordigd tijdens de uitreiking en vertelde trots maar ook zeker overvallen te zijn door deze overwinning. Zij dragen de prijs op aan het personeel en aan oprichter opa Willem van Werven. Derde generatie Wilfred van Werven is van mening dat de vijf finalisten eigenlijk allemaal winnaars zijn.

Genomineerden en finalisten

In het voorjaar van 2020 werden er ruim zeventig Gelderse familiebedrijven genomineerd door collega-bedrijven, relaties, familieleden, gemeenten en de provincie Gelderland. Uiteindelijk pakten twintig familiebedrijven de handschoen op.

Na een strenge selectie door de jury kwam men in een eerder stadium al uit op een top 5 van finalisten, namelijk:

  • Bouwer van afschermingsproducten Von Gahlen uit Zevenaar.
  • Totaalleverancier in elektrotechniek Huisman Etech Experts uit Druten.
  • Sloopwerken-, asbestsanering- en afvalverwerkingsbedrijf Lagemaat uit Heerde.
  • Allround aannemingsbedrijf Hooijer uit Renkum.
  • En natuurlijk winnaars Van Werven uit Oldebroek.

Tijdens de jurybezoeken werden de familiebedrijven aan de tand gevoeld over thema’s als duurzaamheid, innovatie, bestuur, opvolging en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Eerdere winnaars Gelderse Familiebedrijven Award 

Met zijn overwinning schaart Van Werven zich bij de winnaars van eerdere edities uit 2018 en 2019. Met Bakker Hilvers en DKC Totaaltechniek vindt Van Werven zich terug in een rijtje met stevige en gerenommeerde Gelderse familiebedrijven.

Bakker Hilvers bestaat ruim zeventig jaar, DKC Totaaltechniek is al meer dan zestig jaar actief en Van Werven viert inmiddels zijn 75-jarige jubileum. Deze hogere leeftijd is typerend voor familiebedrijven, maar het is geen vanzelfsprekendheid. Familiebedrijven staan voor continuïteit: daarbinnen vormen bedrijfsopvolging, het behouden van de concurrentiekracht, een goed bestuur en het vermogen om te vernieuwen belangrijke ingrediënten. Het Gelders Familiebedrijven Gilde is opgericht om hen te helpen, met behulp van gerichte kennis en door de Gelderse organisaties een stevig netwerk van familiebedrijven aan te bieden

Uitreiking Gelderse Familiebedrijven Award 2021

De feestelijke bijeenkomst op 24 november was omlijst met inhoudelijke presentaties. Van Ralph Wessels van ABN Amro, over de schijnbaar tegenstrijdige economische groei. En van Marinka Nooteboom van Nooteboom Trailers. Zij gaf een inkijkje in het wel en wee binnen haar familiebedrijf tijdens corona en de eerder financiële crisis. De award werd uitgereikt door Hans Biesheuvel van ONL voor Ondernemers. Daarbij gaf hij alle aanwezigen een update van wat er momenteel speelt in Den Haag.

Ook voor 2022 staat er een nieuwe verkiezing in de planning, daarvoor kunt u terecht op www.geldersfamiliebedrijvengilde.nl!

Gerelateerde berichten
Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief