Van Wijhe Verf opent gerevitaliseerd laboratorium

 In Innovatie

Zwolle – Familiebedrijf Van Wijhe Verf heeft donderdag het vernieuwde Research en Development laboratorium geopend. In het laboratorium zijn verfwetenschappers bezig met vernieuwing en verbetering van producten en processen.

Bij de opening van het vernieuwde laboratorium, die werd geleid door algemeen directeur Marlies van Wijhe, stond het veelbesproken onderwerp innovatie centraal. ‘’Dit is een mooi moment om te laten zien dat wij als verffabrikant proberen ons steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst door producten te ontwikkelen die het milieu minder belasten en langer meegaan. Duurzaamheid is een must.”

Duurzaamheid
De officiële openingshandeling van het laboratorium werd gedaan door Bernard Wientjes, voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW. Gastsprekers als trendwatcher Carl Rohde en Nudge-oprichter Jan van Betten spraken over thema’s als duurzaamheid en digitale ontwikkelingen. In het laboratorium van het bijna 100 jaar oude familiebedrijf zijn verfwetenschappers bezig met de vraag hoe vernieuwing en verbetering van processen kunnen bijdragen aan een goed bedrijfsresultaat, een schoner milieu en een beter product.

Voortrekkersrol
Van Wijhe, die ook voorzitter is van de Vereniging van Verf- en Drukinktfabrikanten, zegt over de opening: “De VVVF wil dat Nederland in 2030 een sterke positie inneemt in biobased coatings. Als Van Wijhe Verf willen wij een voortrekkersrol in initiatieven rond duurzaamheid, milieu, veiligheid en gezondheid van mens en samenleving vervullen. Dat betekent dat wij juist ook in deze economisch moeilijke tijden in kennis en ontwikkeling moeten en willen investeren.“

 

Recommended Posts