V&D: Nog langer in spanning

 In Geen categorie

De winkels van familiebedrijf V&D blijven de komende tijd nog gesloten. Binnen drie dagen moet er duidelijkheid zijn over een eventuele doorstart van het failliete warenhuis.

Lees ook: Doorstart V&D dichterbij dan ooit dankzij Jumbo?

Dat maakten de curatoren van de V&D maandagochtend bekend. Volgens De Volkskrant blijven de winkels nog zeker anderhalve maand dicht.

Afgelopen weekend vond er goed overleg plaats tussen alle betrokken partijen, met het doel om maandag tot een oplossing te komen. Maandagochtend vroegen de curatoren de verhuurders van de warenhuispanden per brief om uitstel. De reden dat de curatoren van de V&D de deadline van de onderhandelingen nog drie dagen uitstellen, is omdat ‘de totaliteit van de aanbiedingen nog niet van dien aard is dat dit puzzelstuk op zijn plaats valt’. Ook aan de bankenkant moet er nog wat gebeuren, volgens de woordvoerder van het familiebedrijf.

Twee partijen, twee doelen

Er zijn twee partijen die geïnteresseerd zijn in delen van de failliete warenhuisketen.

Eén van deze partijen is Cool Investments. Dit bedrijf van Roland Kahn wil een doorstart met minimaal 35 vestigingen. De winkels zouden met deze oplossing gewoon weer opengaan.

Hudson’s Bay Company (HCB) onderhandelt om een deel van deze panden te gebruiken als eigen vestigingen. Als HCB V&D uiteindelijk overneemt, betekent dat dat er geen doorstart komt. HCB voert nu gesprekken met de verhuurders van de panden buiten de curatoren om.

Doorbetaald tot dinsdag

In de tijd dat de winkels gesloten zijn, worden de winkelvoorraden geïnventariseerd. Het UWV betaalt het personeel van V&D door tot dinsdag, hierna komen de werknemers in het WW terecht.

Recommended Posts