VDL zal voor miljoenen reuzenrad bouwen in New York

 In Innovatie

Het Eindhovense familiebedrijf VDL Groep werkt mee aan een 190 meter hoog reuzenrad in New York. Volgens het bedrijf gaat het gaat om een klus van meer dan 20 miljoen euro.

Het bedrijf mag de 36 capsules maken van het zogeheten ‘New York Wheel’. De trekpleister wordt gebouwd op Staten Island, niet ver van Manhattan. De order heeft een waarde van meer dan 20 miljoen euro en de capsules zullen in 2017 worden geleverd.

Het gaat om grote eivormige cabines, met een lengte van ongeveer tien meter. Ze zullen per stuk circa 26 ton wegen en er moeten 40 mensen in passen. Enkele capsules zullen worden voorzien van bar- en dinergelegenheid. Een ritje met het reuzenrad zal ruim een half uur duren.

Voorbereidingen
Reuzenradspecialist Mammoet-Starneth is verantwoordelijk voor het ontwerp, de inkoop en installatie van de wielcomponenten en de ingebruikname van het rad. Binnen de VDL Groep is VDL Steelweld in Breda de hoofdaannemer van het project en daar zal ook de assemblage plaatsvinden. Ook andere divisies zijn betrokken, zoals VDL Technics in Boxtel en VDL Lasindustrie in Eindhoven.

Familiebedrijf
VDL Groep is een internationaal industrieel familiebedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabrikaten, bussen en overige eindproducten en de assemblage van personenauto’s. VDL Groep is een van Nederlands grootste familiebedrijven en bestaat uit 86 werkmaatschappijen, verspreid over 19 landen met ruim 10 duizend medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven. VDL Groep is een bundeling van meerdere bedrijven met ieder een eigen specialisme, vooral werkzaam in de metaalbewerkingsindustrie.

 

Recent Posts