Veenendaals familiebedrijf wint Business Award

 In Geen categorie

De supermarkt van de familie Huibers uit Veenendaal won dit jaar de Business Award in de categorie midden- en kleinbedrijf en de publieksprijs die de Business Award uitreikt. Kees Huibers (42) is eigenaar van twee Jumbo-supermarkten in Veenendaal en tevens voorzitter van de lokale voedselbank.

Kees Huibers: “We zijn met ons hele team trots. Met onze winkels streven we iedere dag naar een plek waar het prettig winkelen en werken is!”

De supermarkten van Huibers zijn al bijna honderd jaar te vinden in Veenendaal.  De familie is betrokken bij de gemeenschap, daarom steunen ze de lokale voedselbank.

Ondernemer en filantroop 
“De initiatiefnemers van de voedselbank vroegen me twee jaar geleden om vanuit mijn supermarktperspectief mee te denken”, zegt hij maandag in een interview in de Gelderlander. “Voedselverspilling voorkomen is voor mij een belangrijke reden waarom ik erbij betrokken ben. Een supermarkt wil de consument maximaal van dienst zijn, maar er moet geen voedsel worden weggegooid.”

Het aantal gezinnen dat wekelijkse steun krijgt van de voedselbank, ligt met zo’n 180 momenteel lager dan enkele maanden geleden. “We werken nog meer samen met hulpverlenende instanties. Dat heeft effect.”

Familiebedrijf

De supermarkten van de familie Huibers in Veenendaal zijn begonnen in 1916 toen Steven Huibers senior voor zichzelf begon met het venten van groente en fruit. In 1970 werd de groente- en fruitwinkel uitgebreid tot een supermarkt. In 1985 werd er opnieuw uitgebreid en ging de winkel verder onder de naam Golff Huibers. Na meerdere verbouwingen koos de familie Huibers in 2000 voor C1000. Twaalf jaar later is deze winkel heropend als Jumbo Huibers.

Recommended Posts