Veluws pluimveebedrijf verkoopt Russische tak

 In Bedrijfsoverdracht

Het Veluws pluimveebedrijf heeft met de verkoop van zijn Russische tak aan een Thais vleesconcern 615 miljoen euro geïncasseerd. Agro Invest Brinky uit Ermelo verkocht het dochterbedrijf CJSC Poultry Production Severnaya aan het Thaise CP Foods.

Agro Invest Brinky, het bedrijf van onder andere de familie Van den Brink, heeft in een kleine twintig jaar een goedlopend pluimveebedrijf in Rusland opgebouwd. CJSC realiseerde vorig jaar een nettowinst van 100 miljoen euro op een omzet van 333 miljoen euro. De nieuwe Thaise eigenaar betaalt dus ruim zes maal de winst voor de Russische activiteiten, dat meldt het Financieele Dagblad.

Vreselijk
Het uitkomen van het overnamebedrag noemt bestuurder Rik van den Brink van Brinky ‘vreselijk’. De Thaise koper heeft daarover een officieel bericht naar buiten gebracht, maar dat is volgens Van Den Brink niet in het belang van zijn familie.

Verdere groei
Sinds de oprichting in 1996 heeft het Russische dochterbedrijf 5 procent van het Russisch nationaal marktaandeel verworven. Dit gebeurde onder leiding van familielid Willeke van den Brink. Er werken tegenwoordig zo’n 2000 man. Het Russische bedrijf komt in handen van een grote multinational met een langetermijnvisie, aldus Van den Brink. Dat biedt volgens haar alle kansen op verdere groei in de komende jaren.

Recommended Posts