Venlose ketchupmaker wint ondernemersprijs

Venlo – Familiebedrijf Hela Thissen  heeft de Lodewijk van der Grintenprijs gewonnen. De Venlose ondernemersprijs betekent voor directeur Hay Thissen op de eerste plaats ‘een stukje trots’.

Hela Thissen, bekend geworden als maker van een in Nederland veel verkocht curry-ketchup, mag zich de winnaar noemen van de Venlose ondernemersprijs en directeur Hay Thissen vindt dat een mooi compliment. “In eerste instantie wil je door de klanten gewaardeerd worden, maar als het bedrijf door de omgeving gezien wordt als goede onderneming, geeft dat toch een trots gevoel.”

Ondernemerschap
De jury van de Lodewijk van der Grintenprijs let vooral op aspecten als duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, innovatie en het aanboren van nieuwe merkten. Hay Thissen denkt dat de duidelijke missie en visie van zijn onderneming de doorslag heeft gegeven in het uiteindelijke juryoordeel. “We hebben een geschikt team met een zeer goede focus en daarnaast steken de werknemers passie en energie in het familiebedrijf. Dat zet ons goed op de markt.”

Familiebedrijf
Hay Thissen denkt niet dat het bedrijf gewonnen heeft doordat het een familiebedrijf is. “Hoe je het ook wend of keert, het zijn allemaal familiebedrijven hier in Venlo.” Het familiebedrijf heeft de prijs gewonnen ten koste van Kellpla en JB Matricaria. Thissen: “De andere twee genomineerden had ik het ook gegund. Het zijn mooie bedrijven die in mijn optiek de prijs ook verdiend hebben. Maar wat voor iedereen geldt als je genomineerd wordt, is dat je de prijs dan ook winnen.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief