Verhoging kredietlimiet uitkomst MKB-bedrijven

 In Finance

Almelo – Microfinancier Qredits is bezig met de verhoging van het kredietlimiet voor MKB-bedrijven. Deze verhoging, tot maximaal 100.000 euro, moet het midden- en kleinbedrijf meer financiële ruimte geven.

Veel familiebedrijven bevinden zich in de MKB-sector en krijgen dus te maken met deze verhoging. Qredits, dat voor miljoenen leent bij de overheid en banken, wil met behulp van Nederlandse verzekeraars zorgen voor een hoger kredietlimiet voor MKB-bedrijven. “Familiebedrijven, maar ook andere MKB-bedrijven, krijgen steeds minder krediet van banken. Als je echt een goed plan hebt is het lastig om dit zonder financiële middelen ook daadwerkelijk uit te voeren”, zegt Erik Groenevelt, algemeen directeur van Qredits, in een interview met Fambizz.

Remmende factor
Ondernemers krijgen tegenwoordig steeds minder krediet bij banken. De crisis zal hier ongetwijfeld een grote rol in spelen. Groenevelt vindt het echter zonde dat ondernemers geremd worden door de banken: “Ondernemers met echt goede plannen moet je niet tegenwerken door ze niet of nauwelijks krediet te verlenen. Door middel van het verhogen van de kredietlimiet worden bedrijven niet meer geremd, aangezien MKB-bedrijven bij microfinanciers als Qredits ook leningen kunnen afsluiten. Zij vormen dus een goed alternatief naast de banken.”

Familiebedrijf
Veel familiebedrijven doen voor de financiering van investeringen aanspraak op hun eigen vermogen. Mocht dit onverhoopt toch niet toereikend zijn, dan kunnen zij altijd terugvallen op een kredietaanvraag. “Mocht een familiebedrijf met een goed idee komen, waarvoor ze krediet nodig hebben, dan kunnen ze natuurlijk altijd een aanvraag doen”, zegt Groenevelt. “Wil een familie bijvoorbeeld een impuls geven aan het bedrijf en ze hebben een duidelijk plan, dan is de kans groot dat ze ook daadwerkelijk in aanmerking zullen komen voor krediet.”

Recommended Posts
Roberto Floren