Vermaat voor miljoenen naar Zwitserland

 In Finance

Succesvol cateringbedrijf Vermaat werd deze week gekocht door Partners Group. Het Zwitserse investeringsbureau neemt voor 390 miljoen euro het stokje over van het familiebedrijf over.

De cateraar, naar eigen zeggen marktleider in ziekenhuizen en musea, haalde twee jaar geleden een omzet van 110 miljoen euro. Dat was 27 miljoen euro meer dan het jaar daarvoor. Kees Vermaat leidde samen met zijn neef Paul het bedrijf dat tot op heden alleen in Nederland actief was. Dat zal waarschijnlijk gaan veranderen, omdat de nieuwe Zwitserse eigenaar wil uitbreiden naar de ooster- en zuiderburen.

Van Kees naar Paul
In 1978 startte Kees Vermaat een delicatessenwinkel. Nabijgelegen ziekenhuizen waren toen al een groot deel van het klantenbestand van Vermaat. Paul Vermaat komt in 2001 in het bedrijf van zijn oom werken, met wie hij een “vader-zoonrelatie” heeft. De afgelopen jaren was hij algemeen directeur. Tijdens die periode wordt hij gezien als het genie achter de commerciële successen.

Eigen aanpak
Het bedrijf kon veel succes boeken en grote omzetten maken doordat de winst lang in de onderneming bleef door eigen geld en overnames. Daarnaast groeide het bedrijf door een diverse aanpak. Het bedrijf verzorgt het proviand in bedrijfskantines en kookt voor restaurants. Daardoor kon het bedrijf ook in de crisis blijven groeien, wat ongebruikelijk was in de markt van de catering.

Recommended Posts