Vermogen Charlene de Carvalho-Heineken fors gestegen

Londen – Charlene de Carvalho-Heineken, grootaandeelhoudster van het familiebedrijf Heineken, heeft het afgelopen halfjaar flink wat euro’s op haar bankrekening kunnen bijschrijven.

Inmiddels kan Charlene de Carvalho-Heineken zwemmen in het geld. Misschien heeft ze al wel een geldpakhuis à la Dagobert Duck, want met al die cyberaanvallen van de laatste tijd weet je het maar nooit. In de nieuwe rijkenlijst van de Britse Sunday Times is de Carvalho-Heineken een opvallende stijger. Volgens de krant bezit de erfgename van Freddy Heineken momenteel 8,2 miljard euro. Daar kan ze heel wat leuke dingen mee doen.

Koerssprong
In november vorig jaar stond de Carvalho-Heineken al op nummer 1 in de Quote 500, maar toen werd haar vermogen nog geschat op een luttele 5,4 miljard euro. De afgelopen maanden waren dus niet verkeerd voor de grootaandeelhoudster.

Maar de extra miljarden stonden natuurlijk niet plotsklaps op haar rekening. De stijging van haar vermogen is een direct gevolg van een flinke koerssprong van Heineken. Deze was de danken aan een meevallende winst van 2,9 miljard euro over 2012. In november vorig jaar was de waarde van een Heineken-aandeel 44,80 euro, inmiddels is deze gestegen naar 56,80 euro.

Grootaandeelhoudster
Charlene de Carvalho-Heineken bezit  meer dan de helft van de aandelen van Heineken Holding, namelijk 51 procent. Deze holding heeft weer 50,5 procent van de aandelen van Heineken NV, één van ’s werelds bekendste bierbrouwers, in handen. Sinds 2000 heeft de Carvalho-Heineken ook nog 790 miljoen euro aan dividend ontvangen.

Wat de Carvalho-Heineken met het geld gaat doen is niet bekend. Maar in principe zijn de mogelijkheden eindeloos met haar vermogen. Misschien kan ze om te beginnen alle Nederlanders verlossen van het koningslied en de beste tekstschrijvers ter wereld vragen om een fatsoenlijk koningslied te maken voor 30 april. Daar zou ze ons al een heel groot plezier mee doen.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief